BarselsMotellet

Placenta kapsler

Din Moderkage – Produkter

REDIGER

Moderkagen – Få lavet placenta kapsler!

Spis din moderkage! Hvorfor ikke? – Det gør de fleste andre pattedyr!

Moderkagen har mange forskellige funktioner under graviditeten. Uden den er en graviditet slet ikke mulig.

Moderkagen er opbygget som et slags filter med indbygget barriere for uønskede og giftige stoffer. Udvekslingen sker gennem et lag bygget af 3-4 celler. Denne tynde membran er gennemtrængelig fra begge sider og adskiller fosterets blod fra moderens. Sortering af de stoffer, der slipper igennem afhænger mest af molekylernes størrelse. Altså vil der være nogle stoffer opbygget af store molekyler, der ikke kommer over i fosteret. Filteret sorterer nogle giftige stoffer fra – men langtfra alle! Moderkagen er et ”midlertidigt” organ, som udstødes når barnet er født.

Moderkagens vigtige opgaver:

 • Forsyner fosteret med den nødvendige mængde næringstoffer og ilt
 • Fjerner affaldsstoffer herunder kuldioxid
 • Producerer forskellige hormoner og signalstoffer til bevarelse og udvikling af graviditeten
 • Forhindrer passage af mange forskellige skadelige stoffer
 • Transporterer hormoner og signalstoffer fra mor til barn

Moderkagen er forbundet til barnet med navlestrengen, der indeholder 3 blodkar. Det er via disse 2 arterier og en vene at al transporten foregår, frem og tilbage i en jævn strøm – et fabelagtigt system!

Næsten alle pattedyr (mennesket er et pattedyr), også de fleste planteædere, indtager moderkagen efter fødslen. Det er en medfødt adfærd. Der kan være flere forskellige årsager til denne adfærd.

 • Det antages, at dyr spiser moderkagen for at fjerne spor efter fødslen for ikke at tiltrække rovdyr. Og det lyder jo umiddelbart logisk, men hvorfor fjerner de så ikke blod og andre væsker? Dyr, hvis nyfødte kan gå straks efter fødslen, spiser stadig moderkagen – selv om de bare kunne forlade fødsels området og finde et mere sikkert opholdssted. Aber spiser også moderkagen, selv om de oftest føder i træerne, og egentlig bare kunne lade den falde ned på jorden.
 • Hvad får dyrene så ud af at spise moderkagen? *
 • Og hvorfor spiser mennesker ikke moderkagen efter fødslen?**

*Moderkagen indeholder vigtige hormoner, næringsstoffer og mineraler

Dr. Daniel Benyshek, ernærings antropolog, og hans PHD-studerende Sharon Young har udgivet et studie baseret på “Human Maternal Placentophagy”  i tidsskriftet ”Økologi, fødevarer og ernæring”.

http://www.unlvrebelyell.com/unlv-professor-pioneers-research-in-placenta-eating/

Han har følgende hypotese:

**At mennesket i tidligere tider sikkert har spist moderkagen efter fødslen. Men med opdagelsen af ilden for millioner af år siden, blev mødrene udsat for røg fra afbrænding af træ – træ som havde optaget tungmetaller fra jorden! Gravide blev regelmæssigt udsat for røg, så det formodes at moderkager havde stigene indhold af både cadmium og bly! Disse tungmetaller ophobes nemlig i moderkagen! Så det er sandsynligt, at kvinderne, efter at have indtaget moderkagen, blev syge og til sidst døde. Det kan være en af årsagerne til at denne adfærd forsvandt – eller blev fravalgt af mennesket. Af samme grund frarådes det i dag, at mødre der ryger indtager moderkagen i en hvilken som helst form!

Selv om forskning understøtter fordelene ved at indtage moderkagen, er omfanget af forskning stadig lille og ufuldstændig. De anekdotiske (overleverede fortællinger, mund til mund) beviser for at placenta kapsler kan lette overgangen til moderskabet er overvældende.
Mødre, der spiser moderkagen, oplever ofte:

 • Sjældent jernmangel
 • Mere energi
 • Mindre træthed, trods uregelmæssig søvn
 • Øget mælke produktion
 • Forbedret humør
 • Mindre blødning efter fødslen

Flere og flere mødre verden over, glæder sig over de virkninger, de oplever ved indtag af f.eks placenta kapsler. Det er spændende at se, hvilke nye forsknings resultater der dukker op i årene fremover.

Indtag af placenta produkter opleves af nogle kvinder som et godt middel mod udvikling af fødsels depression. Der er ingen kendte bivirkninger ved indtag af placenta produkter. Du kan selv finde informationer om det på flere udenlandske websider og youtube.

BarselsMotellet tilbyder fremstilling af Placenta Kapsler. Produkterne fremstilles efter TCM metode  – Traditionel Chinese Medicine.

Vi har naturligvis Hygiejnekursus og Dehydrator der er godkendt til tørring af disse produkter.

Er du nysgerrig og interesseret. Vi sender gerne udførlig forklaring på konceptet – om korrekt håndtering og opbevaring af moderkagen indtil aflevering hos os. Fremstilling og anvendelse. Opskrift og vejledning til fremstilling af placenta smoothie efter fødslen. Send en mail, eller ring for yderligere information.

Pris:
Fremstilling af Placenta Kapsler, incl. Forsendelse senest 3 dage efter fødslen 1800 kr.